18-åriga jag

Kom in på min gamla blogg. Jag fastnade och skrollade en stund. Dessa inlägg var från 2015, på våren. Gud vad vilsen jag var. Vet fortfarande inte allt men då visste jag ingenting.  Men jag skulle vilja säga till mitt 18-åriga jag att inte oroa mig så mycket för allting.  Strunta i idealen. Förstora inte saker. Och att jag borde tagit för mig mer, inte vara så blyg och självkritisk. Jag var en osäker och vilsen tjej for sure. Inte bara under studentvåren utan även under hösten så det är ju inte konstigt att jag kände mig annorlunda när jag kom hem nu i februari.

Fick total panik när jag kom hem och klev in i mitt rum. Kände mig inte hemma någonstans. Rensade ut typ allt: kläder, prylar, affischer osv. Fick någon slags identitetskris- jag säger inte att jag ogillade den Julia som åkte iväg 2016 SÅ mycket, men jag fick ångest av att se allt det jag tyckte om då, liksom jag blev påmind om hur jag var. Jag kunde inte sova i mitt rum på nästan två veckor innan jag började tycka att jag betedde mig lite barnsligt. Men ja, jag vet inte riktigt hur jag ska förklara men jag är glad att jag inte är som förr helt enkelt. Jag, och min familj till och med, tycker att jag förändrats till det bättre. Jag är tydligen enklare att vara runt nu och det kan jag förstå, ett legit påstående. Är inte så mycket av ett kontroll freak längre, och inte så lättirriterad. Folk jag mött har sagt att jag är gladare nu och jag hoppas det! För det är jag.

Det låter så himla kliché att säga att jag lärde mig och växte så mycket när jag reste, but it´s the truth! Jag känner mig mer bekväm i att vara jag nu. Jag gillar vad det senaste året gav mig. Jag tycker det är skönt att känna att jag har växt och fått perspektiv.

Skärmavbild 2017-03-18 kl. 20.49.31

 

Annonser

3 reaktioner till “18-åriga jag”

  1. Hej Julia, ville jag bara säga att jag blev så himla glad av att läsa den här texten. Känner verkligen igen mig i att komma hem till sitt gamla rum och få sån sjuk ångest! Vad coolt att ett år hemifrån kan göra att man verkligen hittar och blir säker i sig själv. Haha lite wierd att jag hänger här kanske men gillar din blogg!
    Kram Emma

    Gilla

    1. Haha hejhej!! Nej men jag tror det är vanligt att man känner så, men alltid skönt att höra andra säga det också så man kan relatera. Jag har kommit in på din blogg också tidigare och diggar den också och dina bilder, super coola!! Även din instagram är asnajs:):) Hoppas allt är bra annars, kram!

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s